Deze pagina is uitsluitend voor leden die geregistreerd zijn bij de webmaster!

Download hier de groepsfoto 13 sept 2009 (15 mb)

Als U in contact wilt komen met HHV Donar dan vindt U hieronder de contactgegevens en routebeschrijvingen

Correspondentieadres
Secretariaat Thomas Scheij
Adres Berfloweg 123
7553 JN Hengelo
Telefoon 06-18255225
Mail secretariaat@hhvdonar.nl
Sporthal Veldwijk
Adres Kuipersdijk 76
Hengelo
Routebeschrijving Vanuit Enschede richting Hengelo via de Hengelosestraat. Bij de eerste stoplichten in Hengelo linksaf. Na 600 meter vind je aan de linkerkant de parkeerplaats van Sporthal Veldwijk.
Vanuit Almelo A35 neem je de de afslag "Haaksbergen/Hengelo-Zuid. Ga na de afslag onder het viaduct door richting Hengelo. Via de Haaksbergerstraat ben je nu Hengelo binnengekomen. Bij de stoplichten, na de brug, slarechtsaf de Breemarsweg op. Na ongeveer 3,5 km vind je aan de rechterkant de parkeerplaats van Sporthal Veldwijk.
Vanuit Oldenzaal A1 verlaat je de de A1 via afslag "Hengelo-Noord" en sla je bij de stoplichten linksaf. Je bent nu op de Hengelosestraat. Bij de vierde stoplichten ga je linksaf de Beethovenlaan in (deze gaat automatisch over in achtereenvolgens PC Hooftlaan en Laan van Driene) Je steekt bij de 2e stoplichten de Enschedesestraat over en vindt vervolgens, na ongeveer 600 meter aan de linkerkant, de parkeerplaats van Sporthal Veldwijk.
Kantine HHV Donar
Adres Pruisische Veldweg
Telefoon 074-2431134
Mail kantine@hhvdonar.nl
Routebeschrijving Vanaf de parkeerplaats van Sporthal Veldwijk ga je linksaf. Vervolgens neem je de eerste afslag aan de linkerkant (in de bocht). Daarna de derde afslag links richting tennishal Veldwijk en direct nadeze afslag kun je wederom links de parkeerplaats bij de kantine van HHV Donar op. (ca 2 minuten van sporthal Veldwijk).
Website
Beheerder Martijn Wennink
Mail info@hhvdonar.nl

Op 01 januari 1959 neemt de revolutionair Fidel Castro (1926) na een jarenlange guerrillaoorlog de macht in Cuba over van dictator Fulgencio Batista (1901-1973).

Op 10 maart 1959 komen de inwoners van Tibet in opstand tegen de Chinese bezetting van hun land en gaat de dalai lama in ballingschap.

Op 08 februari 1959 opent Prins Bernhard, echtgenoot van Koningin Juliana, Verolme Estalieros Reunidos do Brasil, een scheepswerf aan de rand van het regenwoud in Brazilië.

In 1959 wordt in de provincie Groningen bij Slochteren een groot gasveld ontdekt door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), een joint venture van Shell en Esso.

In 1959 gaat een groep wetenschappers naar het Sterrengebergte in Nieuw-Guinea om het onbekende gedeelte van deze Nederlandse kolonie in kaart te brengen.

Op 13 december 1959 presenteert Mies Bouwman de eerste grote tv-inzamelactie ‘Redt een kind'.

Op 05 april 1959 wordt de eerste aflevering van het programma Sport in beeld (1959-1966) uitgezonden.

In 1959 introduceert de DDR (Oost-Duitsland de Lipsischritt, een alternatieve dans voor de rock-'n-roll.

In 1959 wordt Sparta landskampioen voetbal.

De zomer van 1959 is droog en zonnig en staat met 796.9 uren zon op de derde plaats van zonnige zomers sinds het begin van de officiële waarnemingen in 1901.

Op 12 maart 1959 worden er Tweede Kamer verkiezingen gehouden. Het vierde kabinet Drees was in december 1958 ten val gekomen.

In 1959 worden de eerste Amerikaanse Mercury-astronauten (The Mercury 7) aan het publiek gepresenteerd

In 1959 wint Féderico Bahamontes de Tour de France.

In 1959 staat Petite fleur - Monty Sunshine / Peter Schilperoort nr 1 op de hitlijst van de Muziek Express 1959

En op 1 april 1959 wordt in Hengelo handbalvereniging Donar opgericht.

Na een fusie tussen de handbalafdelingen van HGV en Tubantia ontstond de nieuwe handbalvereniging “Donar”.
Van Tubantia werd de typemachine meegekregen (met de restrictie dat als Tubantia hem nodig had zij er ook hun stukjes op mochten typen) en een klein startkapitaal.

Aanvankelijk werd nog buiten gespeeld, met elf tegen elf, op het huidige voetbalveld van Barbaros en ook de afmetingen had van een voetbalveld. Later ging ons veld naar waar nu de inloopbaan is van atletiek op het Veldwijk.

Het elf -handbalveld was in de laatste jaren van haar bestaan verdeeld in 3 vakken. Men mocht met nooit meer dan met 6 personen (exclusief de doelverdediger) verdedigen en met 6 personen aanvallen. Voor die tijd werd over het hele veld gespeeld, dus zonder de drie vakken. De cirkel was in beide situaties op 13 meter van het doel.

Toen, eind jaren zestig begin jaren zeventig, de clubs uit de hoogste afdelingen verplicht werden hun wedstrijden af te werken in de zaal verdween het elfhandbal en werd overgeschakeld naar “zevenhandbal” wat later “zaalhandbal” werd.

De thuiswedstrijden van Donar werden gespeeld in een garagehal van Theusink in Delden en in een sportzaal aan de Boddenkampstraat in Enschede. Uiteraard lag daar geen mooie zwevende parketvloer in zoals we hebben in het Veldwijk maar speelden ze op de betonnen vloer.

Uitwedstrijden werden o.a. gespeeld in de veilinghallen in Twello en Arnhem. Dat het niet altijd piekfijn voor elkaar was blijkt uit de verhalen van de spelers van het eerste uur. Voordat er gespeeld kon worden werd er schoongemaakt maar vaak bleef er ondanks dat wel wat achter op de vloer die daardoor spiegelglad bleken. Maar onze pioniers waren niet voor een gat te vangen; met sokken over de schoenen was er meer grip op de vloer!

De kleedkamers voor de dames en heren werden gebouwd met de kratjes voor groente en fruit. Iedereen kent deze kratjes wel en kan zich dus voorstellen dat er aardige doorkijkjes ontstonden….

Een dames juniorenteam is ooit ook nog landskampioen geworden in de oude RAI in Amsterdam. In dit team speelde Lony Lammertink-Wessels (speelde ook voor Oranje), haar aanmelding voor de reünie was al snel binnen (net als van enkele teamgenoten) zodat we op 26 april verhalen uit de eerste hand over de beginjaren van Donar konden horen.

Deze pagina is uitsluitend voor leden die geregistreerd zijn bij de webmaster.   Download hier de groepsfoto 13 sept 2009 (15 mb)      

Opgeven als nieuw lid is mogelijk bij de ledenadministratie:
Thomas Scheij; Berfloweg 123, 7553 JN Hengelo

Download het aanmeldingsformulier en vul het samen met het machtingingsformulier volledig in en voeg 1 recente (digitale) pasfoto bij.

Leden bedrag per maand m.i.v 01-07-2014
C-Jeugd 12 jaar en jonger € 10,-
B-Jeugd 13 - 15 jaar € 14,-
A-Jeugd 16 - 18 jaar € 15,-
Senioren 19 jaar en ouder € 23,50
Recreanten € 12,-
Steunend lid € 7,50
Bankrekening NL80ABNA0590378562
Ten name van : HHV Donar
Mail penningmeester@hhvdonar.nl

Per gezin dienen de 3 hoogst spelende leden contributie te voldoen. De overige spelende gezinsleden zijn vrij van betaling.

Voor het voldoen van de contributie is automatische overschrijving verplicht gesteld. Slechts in bijzondere gevallen kan hiervan worden afgeweken.

Inschrijfgeld

Bij inschrijving is een eenmalig bedrag van € 5,- aan inschrijfgeld verschuldigd. Dit wordt automatisch van uw rekening afgeschreven.

Beëindiging lidmaatschap

Opzegging van het lidmaatschap dient altijd schriftelijk te geschieden bij de secretaris:
Secretariaat HHV Donar; Berfloweg 123, 7553 JN Hengelo.

Na opzegging dient u nog 3 kalendermaanden contributie te voldioen.

Het seizoen loopt van 1 juli tot en met 30 juni.

Nieuw Nieuw!!

  • Pech uit de Tweede Divisie ook mee naar de Hoofdklasse

    Afgelopen zondag was het dan zover. De start van het seizoen '19/'20, het seizoen waarin de heren van Donar terug te vinden zijn in de Hoofdklasse van het Nederlands Handbal.

    Lees meer...  
  • Na 5 jaar weer terug in de hoofdklasse

    Tot de nok toe was Veldwijk gevuld met supporters, maar toch ging het mis...

    Lees meer...

Zoeken

Sponsoren