De heren van Donar starten de voorbereiding met een verliespartij tegen Erix.

Nu de zomerstop weer achter de rug is, is de voorbereiding op het zaalseizoen weer begonnen. In augustus werd er hard gewerkt aan de conditie, kracht en snelheid. Afgelopen weekend was het dan tijd om dit in het handbalveld te laten zien! Erix (hoofdklasse) stond onze heren afgelopen zondag in Lichtenvoorde op te wachten. In de voorbereiding is het doel om zowel de spelers van heren 1 als 2 klaar te stomen voor de competitie.

De wedstrijd gaat van start! Zowel verdedigend als aanvallend worden er duidelijke (en nieuwe) afspraken gemaakt. Zo waren er bijvoorbeeld veel snelle omschakelingen van de verdediging naar de aanval en andersom. Echter wist Erix de voorsprong te pakken door te profiteren van foutjes in de nieuwe defensie van Donar. Het was dan ook te zien dat er nog geen zaaltraining is afgelegd en dat er nog veel werk is om nieuwe verdedigingstactieken in te zetten. Onze heren wisten iedere keer weer aan te sluiten waardoor het verschil nooit tot meer dan twee punten werd. Met 13-12 op het scorebord klonk het rustsignaal.

In de tweede helft verliep de wedstrijd op dezelfde wijze. Echter was op te merken dat het aanvallend gedurende de tweede helft ook tekort kwam. Ondanks een aantal goede reddingen (waaronder met het gezicht) van keeper Jos konden de heren niet meer meekomen met Erix. Zij wisten een gat te slaan dat niet meer te dichten was. Uiteindelijk konden beide teams met een goed gevoel het veld verlaten. Met 30-24 hield Erix de winst thuis en voor Donar zit er veel potentie in om te groeien. Ook de complimenten voor de spelers van heren 2 die de aansluiting goed wisten te vinden en het opnamen tegen een tegenstander van formaat.

Aankomende week beginnen de zaaltrainingen, dan zal de rest van de heren ook na vijf maanden weer een sporthal van binnen zien. Op dinsdag (19.30 tot 22.00uur) en donderdag (19.00 tot 20.30 uur) wordt er dit seizoen in sporthal Veldwijk getraind. Nu is het zaak om de trainingen in wedstrijden toe te passen en wedstrijdritme op te bouwen. Aankomende zondag (9 september) worden de heren ontvangen door HVC in Emmer-Compascuum.