Met nog twee speelrondes te gaan en één punt voorsprong op NHC HS2, zijn we in een spannende slotfase beland.

Helaas had NHC op zaterdag al gewonnen wat betekende dat onze heren ingehaald zijn en zich dus in de degradatiezone bevinden. Na een lange reis naar Den Haag waren onze heren klaar voor de strijd tegen Hellas. Vorig seizoen was het een spannende wedstrijd, zonder wissels werd hier destijd een voorsprong uit handen gegeven om met slechts één punt verschil te verliezen. Ondanks de lange reis en een wedstrijd met veel hars was er toch hoop voor de heren.

Een prima wedstrijd werd neergezet zo leek het. De verdediging stond aardig en aanvallend werd het vaak goed uitgespeeld wat vaak resulteerde in een doelpunt of penalty. Helaas werd dit laatste vaak op goede wijze gepareerd door de keeper van de thuisploeg. Ondanks dat het spel wel goed leek te gaan, werden er te veel schoonheidsfoutjes gemaakt... Met name de passing kwam niet altijd goed aan vanwege de plak. Op deze manier kon Hellas een paar keer goed uitbreken en ook in de normale aanval wisten zij af en toe te makkelijk tot scoren te komen. De heren hadden het idee een goede pot neergezet te hebben, maar moesten toch tegen een ruime achterstand aankijken met rust.

Deze achterstand was voor een enkeling toch een kleine verrassing. Maar het team had een goed gevoel en wist dat er dingen mogelijk waren. Dat hebben zij vaker laten zien dit seizoen. Met goed spel wisten de heren langzaam het gat te verkleinen. Met nog een kwartier te spelen lag daar de kans om een tik uit te delen. Het gat kon op 5 punten gezet worden, daarna zelfs op 4, 3 en 2. Echter was er één probleem.. Er werd niet afgerond. Daardoor bleven de heren uit Den Haag op een voorsprong van 5. Uiteindelijk trokken zij dan ook aan het langste eind en moest ons team met 30-23 terugkeren naar huis.

 

Ondanks de verliespartij is er goede hoop voor de laatste wedstrijd. Tegen Hellas werd 60 minuten gestreden en hielden de heren elkaar bij de wedstrijd. Niemand liet de kop hangen en iedereen bleef er voor gaan. Met deze instelling heerst er een goede sfeer binnen het team. Met deze instelling moet die laatste, allesbeslissende wedstrijd gewonnen worden! Graag zien wij jullie op 6 april 20.30 uur in sporthal Veldwijk om onze heren naar de overwinning te juichen! Bij verlies of gelijkspel zullen zij degraderen, maar bij winst zullen we volgend jaar wederom deelnemen in de Tweede Divisie.