Tot de nok toe was Veldwijk gevuld met supporters, maar toch ging het mis...

Ons eerste moest het afgelopen weekend opnemen tegen NHC 2. Nadat de tegenstander in de eerste helft bijna alles verloren had, wisten zij in de tweede seizoenshelft de boel om te draaien bijna alles te winnen. Daarnaast moesten wij vaak genoegen nemen met een nipte verliespartij, een aantal keren in de laatste minuut dan toch de punten uit handen gegeven. Om deze redenen werd het dan toch spannend in de laatste speelronde, het was alles of niets. De hele vereniging (leden en supporters) leefden de afgelopen twee weken naar deze wedstrijd toe. De selectie was tot het bot gemotiveerd en de sporthal was tot de nok toe gevuld!

De wedstrijd begon met een tegendoelpunt, iets wat niet gewenst was natuurlijk. NHC speelt thuis met hars, bij ons wordt het dan vaak een stuk lastiger en daarom willen onze heren graag snel op voorsprong komen. Echter was daar nu dus geen sprake van. NHC wist de voorsprong vast te houden. Mede door veel reddingen aan hun zijde en penalties aan onze zijde werd de voorsprong ook nog eens uitgebouwd. Gelukkig wisten onze heren onder groot kabaal de wedstrijd weer op te pakken en een ruststand van 11-12 vast te stellen.

Het gevoel dat er gewonnen kon worden was er nog steeds. In de kleedkamer was dit aan alle kanten zichtbaar, maar eenmaal in het veld leek NHC meer vertrouwen te hebben. Beide partijen wisten niet veel te scoren vandaag, maar de uitploeg wist het net (met name in het begin van de tweede helft) vaker te vinden. Zo ontstond er na 10 minuten weer een gat van 5 doelpunten. De opdracht om te winnen leek zo een stuk lastiger. Uiteindelijk was het gespeeld, maar bleven onze heren leuk handbalspel vertonen. Het lag vandaag aan het scorend vermogen, hier kwamen wij te kort. Waar andere wedstrijden meer dan 30 keer werd gescoord, werd vandaag de 20 nog niet eens gehaald. Desondanks was het een vermakelijke avond en worden alle supporters ontzettend bedankt voor de steun van vanavond, maar ook van de rest van het seizoen!

Hopelijk zien wij jullie volgend jaar allemaal weer en kunnen we mogelijk er voor zorgen dat we het jaar erop weer aansluiten in de Tweede Divisie.