Met nog drie wedstrijden te gaan is het erg spannend in de Tweede Divisie voor ons heren 1...

Op de planning van afgelopen weekend stond een uitwedstrijd tegen hekkensluiter CSV op de planning. Met nog maar 3 punten in het gehele seizoen was dit een uitwedstrijd waar punten gepakt konden worden. Met de verliespartij van NHC tegen koploper Eemland was dit het moment om het gat te vergroten naar drie punten.

CSV wist in de beginfase de voorsprong te pakken. Onze heren waren slordig in zowel de passing als de afronding wat resulteerde in slechts 2 doelpunten in 15 minuten. Verdedigend was er weinig aan te merken, ook CSV wist niet veel te scoren. Een achterstand van 5 punten moest weggewerkt worden in de slotfase van de eerste helft, helaas bleef de aansluitingstreffer uit, maar het gat werd verkleind.

De tweede helft was herkenbaar voor het spel dat onze heren de laatste wedstrijden en met name uitwedstrijden vertonen. Door een achterstand in de beginfase wordt een gat geslagen dat in de tweede helft goedgemaakt moet worden. Ook deze wedstrijd werd de achterstand beperkt tot 1 à 2 punten, echter lukt het de heren niet om na een sterke fase de tegenstander in te halen. Zo wist ook CSV een inhaalslag te voorkomen en nam zij wederom een kleine afstand die Donar weer goed moest en wist te maken. Echter ontbrak ook dit keer de overtuiging om de wedstrijd over de streep te trekken. Na een aansluiting tot 2 punten werd de bal meermaals onnodig verloren en moesten eenvoudige doelpunten geïncasseerd worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 25-22 verliespartij...

Heren 1 mag zich nu opmaken voor de slotfase van het seizoen, met nog twee wedstrijden te gaan en één punt voorsprong heeft Donar het nog in eigen hand. De heren zullen hun uiterste best moeten doen om te kunnen handhaven in de Tweede Divisie. Aankomende zondag wordt in Den Haag gespeeld tegen Hellas.