Afgelopen zondag was het weer zover. Een mooie handbaldag in veldwijk met beide herenteams in actie. Na de laatste twee wedstrijden van het eerste zou ook deze wedstrijd weer een mooie pot moeten worden en waren de heren er van overtuigd de punten thuis te kunnen houden.

Bij binnenkomst merkte iedereen direct dat het warme weer ook invloed had op de temperatuur in de zaal. Het was erg warm en benauwd en dat was te merken in het spel. Met name onnodig balverlies en onnauwkeurige schoten van beide kanten maakte het spel er niet mooier op om naar te kijken. Ondanks dat moest er natuurlijk gewoon gespeeld en gestreden worden. Onze heren hadden vanaf minuut één moeite met de dekkingsvorm van Ha-Stu, hierdoor werd het lastig om het eigen spel te spelen. Ondanks dat werd er toch een voorsprong opgebouwd en vastgehouden tot de rust.

Gebrand om te winnen kwamen de heren de kleedkamer uit! Dit werd beloond met een voorsprong die werd uitgebouwd tot zes punten. Helaas bleven onze heren moeite houden met de dekking van de heren uit Nijmegen. Vijftien minuten voor tijd ontstond een fase waarin er niet meer gescoord werd aan onze kant terwijl Ha-Stu er wel doorheen wist te komen. Met nog enkele minuten te gaan wisten de heren in het geel aansluiting te vinden en er zelfs overheen te gaan. Gelukkig wisten onze heren toen weer aan te haken wat er een spannend slot van maakte met een penalty in de laatste seconde. De penalty werd na het eindsignaal nog gegeven, een speler van Ha-Stu stond in de baan van het schot, waar hij op dat moment niet mocht staan (in de middencirkel tijdens het midden uit nemen). Deze werd, kenmerkend voor de wedstrijd, helaas gemist en konden onze heren het veld puntloos verlaten. 24-25 stond er op het scorebord na het laatste fluitsignaal.

Ondanks dit zure verlies waar nog lang over na gesproken werd en wordt, stond heren twee al klaar voor hun wedstrijd. Helaas kwam de tegenstander uit Arnhem wegens omstandigheden niet met voldoende spelers aan in Hengelo. De wedstrijd kon daarom helaas niet plaatsvinden.

Aankomend weekend is het een rust weekend. Waarna Heren 1 op 27 oktober zal aantreden in Den Haag en Heren 2 het op 28 oktober dichter bij huis houdt, in Wehl zal Artemis hen ontvangen.