De laatste oefenwedstrijd werd afgewerkt tegen Achilles Apeldoorn.

Afgelopen weekend was het tijd voor de derde en laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart. De heren hebben samen een goede voorbereiding afgewerkt en kunnen leren van de vorige wedstrijden. Deze keer moesten zij het opnemen tegen de formatie uit Apeldoorn.

Na het klinken van het eerste fluitsignaal en het begroeten van de tegenstander, werd al snel duidelijk dat Achilles feller uit de startblokken kwam dan Donar. Voordat de bal bij onze heren was rond gegaan werd er een vangfout gemaakt. Hierdoor werd zowel keeper als bank verrast dat er in de eerste seconden een break-out werd gelopen. Deze actie leek bijna typerend te gaan worden voor de wedstrijd, Achilles profiteerde van veel foutjes voorin en kon dit vaak met een snelle tegenaanval bestraffen. Na 10 minuten wisten de heren van Donar zich gelukkig toch wakker te schudden. Achilles mocht niet meer zomaar door de verdediging lopen, daardoor konden zij niet verder uitlopen. Aanvallend verliep het beter, maar nog zeer ondermaats. Ondanks dat wisten de heren met een voorsprong (10 – 12) de kleedkamers op te zoeken.

De tweede helft moest het aanzienlijk beter gaan werd er gezegd. Geen onnodige fouten meer voorin en achterin moest het dicht zijn. Zo gezegd zo gedaan, de heren wisten eindelijk in het spel te komen en bouwden de voorsprong uit. Tot een zeker moment halverwege de helft, op dat moment kreeg Achilles weer wat vertrouwen door een paar keer te kunnen scoren. Gelukkig stond Lennart onder de lat, hij wist veel ballen te pareren en penalty’s er uit te kijken (1 tegen gehouden en 3 op de lat of naast). Donar wist zich terug te pakken, er werden veel break-outs gelopen en goede aanvallen gespeeld. Dit liep uit tot een eindstand van 15 tegen 25! Achilles bedankt voor de sportieve wedstrijd en veel succes in de competitie!

Aankomend weekend hebben de heren een weekend voor zichzelf, daarna begint de competitie weer. Graag zien de heren jou op 30 september op de tribune in Veldwijk. Heren 1 speelt om 14.00 en heren 2 om 15.30. Ze blijven vast wel even hangen, dus spreek ze aan als je wat te vertellen hebt of vraag eens naar hoe zij de voorbereiding hebben meegemaakt (vragen naar de vakantie kan natuurlijk ook ?)!