Op de laatste dag van september was het dan zover; de start van de competitie. Zowel heren 1 als 2 mochten aan het thuispubliek laten zien dat ze niet hebben stilgezeten in de voorbereiding. Voor beide teams kwam de tegenstander uit Ulft.

Het vlaggenschip van HHV Donar wist in de beginfase tegen de promovendus een voorsprong neer te zetten van 7 punten! De aanvallen werden rustig en effectief uit gespeeld en in de verdediging stond iedereen zijn mannetje en anders was daar altijd nog de doelman die niet te passeren was. Helaas wist de formatie uit Ulft toch meer grip op de wedstrijd te krijgen en konden zij inlopen op de achterstand. Hierdoor werd er met een stand van 16 – 12 gerust. De tweede helft ging van start, Donar kwam goed uit de kleedkamer en wist te blijven scoren. Na een aantal straffen aan de kant van UGHV werd een groot gat geslagen tussen de twee teams. Onze heren wisten hier slim mee om te gaan en het fanatisme van de tegenstander werkte nu tegen hen. Hierdoor werd een groot deel van de tweede helft in overtal gespeeld en werd de wedstrijd afgesloten met een 32 – 19 overwinning!

In de volgende wedstrijd tussen de tweede teams van beide verenigingen kon UGHV er voor zorgen dat de punten eerlijk verdeeld zouden worden. Aan onze heren dus de taak om dat te voorkomen! Deze wedstrijd deed soms wat denken aan de wedstrijd die ervoor werd gespeeld. In het begin wist de formatie van Donar mee te komen met het spel van de gasten. Er werden leuke aanvallen gespeeld en mooie doelpunten gemaakt. Echter leek het tegen het eind van de eerste helft en in de tweede helft dat de heren uit Ulft onze heren iets te slim af waren. Hierdoor werden af en toe grove overtredingen uitgedeeld en liepen de heren in het groen tegen een achterstand aan. Aanvallend liet Donar gelukkig wel zien wat ze konden en bleven ze in de voetsporen van UGHV. Een wedstrijd met mooie aanvallen, goed verdedigend werk, af en toe een overtreding, maar bovenal veel doelpunten resulteerde met 21 - 24 in het voordeel van UGHV.

UGHV bedankt voor deze handbalmiddag en veel succes in de competitie! Aankomende zondag spelen beide herenteams uit. Heren 1 reist af naar het puntje van Noord-Holland en spelen om 13.15 uur tegen de andere promovendus; Tonegido. Het tweede houdt het dichterbij huis, zij spelen om 13.35 uur tegen Udi in Arnhem.